Bevoegdheden commissie grensoverschrijdend gedrag in de sport worden uitgebreid

Het Vlaams Parlement gaat de bevoegdheden van de commissie grensoverschrijdend gedrag in de sport veralgemenen. Dat werd vandaag over alle fracties heen beslist.

De bijzondere commissie inzake grensoverschrijdend gedrag in de sport werd afgelopen zomer opgericht na de schandalen over misbruik in de judowereld. De commissieleden werd gevraagd om het seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sportwereld onder de loep te bekijken. Het was de bedoeling om tegen eind december 2017 de werkzaamheden van de commissie af te ronden.

Op vraag van de N-VA-fractie van het Vlaams Parlement werd er nu beslist om de bevoegdheden van deze bijzondere commissie te verbreden. Uit verschillende mediaberichtgeving van de laatste week is gebleken dat grensoverschrijdend gedrag veel verder gaat dan alleen maar in de sportwereld. Na het uitbreken van de affaire-Weinstein, de Amerikaanse producent die beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag, kwamen ook bij ons vrouwen en mannen - onder de hastag #metoo - naar buiten met verhalen van grensoverschrijdend gedrag.

De bijzondere commissie zal de problematiek van grensoverschrijdend gedrag in kaart brengen. Daarnaast krijgt ze ook de opdracht om de bestaande beleidsinitiatieven te analyseren en om aanbevelingen te formuleren met betrekking tot preventie en aanpak van grensoverschrijdend gedrag. Ze krijgt daarvoor de tijd tot het begin van het zomerreces in 2018.

Meest gelezen