De wereld draait door

Boekenweekgeschenk volgend jaar voor het eerst ook in het Fries

Het Boekenweekgeschenk verschijnt volgend jaar voor het eerst ook in het Fries. "Mei it each op de feiten" is de titel van de Friese versie "Gezien de feiten" van Griet Op de Beeck. Aanleiding voor dit initiatief is dat Leeuwarden volgend jaar Culturele Hoofdstad van Europa is.  

Op de Beeck reageert alvast tevreden op de website van NOS: "Mag een mens al het Boekenweekgeschenk voor haar rekening nemen, komt er zowaar ook nog een vertaling aan te pas."

Ook Arno Brok, de commissaris van de koning in Friesland, is enthousiast. "Wie niet Fries is, zou de Friese versie ook moeten willen lezen. Want dan merk je dat het Fries naast een officiële rijkstaal ook een heel mooie rijke taal is."  De boekhandelaren mogen zelf bepalen of ze hun klanten twee versies van het Boekenweekgeschenk geven.

Voorlopig gaat het om een eenmalige actie. Het geschenk is voor iedereen die in de 83e Boekenweek (in 2018 van 10 tot en met 18 maart) minstens 12,5 euro spendeert aan Nederlandstalige boeken.  

Meest gelezen