AFP or licensors

Bosbranden treffen gebied van 2.000 hectare op Franse eiland Corsica

De bosbranden in het noorden van het Franse eiland Corsica hebben sinds zondag al schade aangericht in een gebied van 2.000 hectare. Sinds vanavond heeft de brandweer het vuur onder controle. 

Het vuur ontstond zondagmorgen in de omgeving van Ville-di-Paraso. In de nacht van zondag op maandag hebben 85 brandweermannen geprobeerd om het vuur te bestrijden. Maandagmorgen worden er ook blusvliegtuigen ingezet. Ook brandweerkorpsen uit het zuiden van Corsica zijn ter versterking opgetrommeld.

Ondanks de grote omvang van de brand, blijft de materiële schade beperkt. Tot nu werden één woning en een stal door de vlammen beschadigd. Corsica werd zondag geconfronteerd met twintig verschillende brandhaarden. De lokale overheid had het verbod op het aanmaken van vuur, dat normaal gezien loopt tot 1 oktober, dit jaar al met drie weken uitgebreid. Vanavond is de brand in de buurt van Ville-di-Paraso onder controle en breidt de vuurzee zich niet meer uit.

Ook in het zuidoosten van Frankrijk, in de Haute Provence, is 240 hectare bos door brand vernield. Net zoals op Corsica bemoeilijken felle winden het blussen. 

AFP or licensors

Meest gelezen