Politie schiet per ongeluk Spaanse toeriste dood in Braziliaanse stad Rio

In de Brazliaanse stad Rio de Janeiro heeft de politie per ongeluk een Spaanse toeriste doodgeschoten. Dat heeft de politie vandaag zelf bekendgemaakt. 

Het incident deed zich voor in Rocinha, een sloppenwijk in het zuiden van de stad. Een uur daarvoor waren twee politieagenten gewond geraakt in dezelfde wijk, tijdens een confrontatie met drugshandelaars. De wagen waarin de Spaanse toeriste zat zou een wegversperring hebben genegeerd, waarna de politie het vuur opende. De politie wist niet dat er toeristen in de wagen zaten, aldus een officiële verklaring. 

Volgens nieuwswebsite G1 is het slachtoffer een 67-jarige Spaanse vrouw. De politie meldt dat de vrouw nog werd overgebracht naar een lokaal ziekenhuis, maar dat ze daar aan haar verwondingen is bezweken. De politie heeft een intern onderzoek opgestart. 

Sinds vorige maand zijn er dagelijks schietpartijen in Rocinha, de grootste favela van de stad. Het geweld is het gevolg van een drugsoorlog tussen twee rivaliserende bendes, die strijden om territorium. De afgelopen weken heeft de politie er grote operaties op poten gezet, om drugshandelaars te onderscheppen.

Meest gelezen