2017 The Washington Post

Ed Sheeran over zijn drugsgebruik: "Het begon allemaal als een feestje"

Ed Sheeran, de 26-jarige Britse singer-songwriter, heeft in "The Jonathan Ross show" gepraat over "de duistere kant van het leven": zijn drugsgebruik. "Al die valstrikken waarover de mensen lezen... ik ben erin getrapt", zegt Sheeran. Zijn vriendin Cherry Seaborn en de muziek hielpen hem de balans terug te vinden.

Sheeran zingt al sinds zijn vierde (bij een kerkkoor), maar brak door in 2011 met de debuutsingle "The A team". Nadien volgden hits als "Thinking out loud", "Shape of you" en "Galway girl". "Ik denk dat je eraan moet wennen, als je in de muziekwereld zit. Ik deed dat niet. (...) Ik raakte nooit iets aan. Maar plots raakte ik verstrikt en moest ik een pauze nemen." Sheeran had naar eigen zeggen niets door. "Het gebeurde stapsgewijs. In het begin is het leuk. Het begint allemaal als een feestje en dan doe je het alleen."   

Zijn reddingsboei waren uiteindelijk muziek en zijn vriendin Seaborn. "Ik heb me gefocust op mijn werk. Ik kan geen liedjes schrijven onder invloed, ik kan niet optreden onder invloed. Dus: hoe meer ik werkte, hoe minder ik drugs nam. Ik heb mijn hele leven gewerkt om te raken waar ik nu sta, en je kan het niet maken dat te verliezen door iets wat je doet in je vrije tijd", vertelt Sheeran.

De zanger raakte vorige week nog gewond aan zijn armen bij een fietsongeval. Hij moest daardoor enkele concerten van zijn Aziatische tournee uitstellen. Sheeran speelt immers gitaar en ziet het niet meteen zitten om een band of anderen in te schakelen.

Meest gelezen