Foo Fighters staat op 11 juni in Sportpaleis

Afgelopen zomer stond Foo Fighters nog op Rock Werchter, maar op maandag 11 juni keert de band rond Dave Grohl al terug naar België. De "Concrete & gold world tour" houdt dan halt in het Sportpaleis. Tickets zijn beschikbaar vanaf nu vrijdag om 9 uur.  De band is volgend jaar ook een van de headliners op Pinkpop.  

Met een carrière van 20 jaar en 9 studio-albums is de band rond Dave Grohl een van de populairste bands in het alternatieve circuit. Een greep uit hun lijst met hits: "Everlong", "My hero", "Best of you", "The pretender", "Learn to fly", "Times like these".

Hun jongste album "Concrete & gold" kwam op 15 september uit en bevat singles als "Run" en "The sky is a neighborhood". Het album wordt door Grohl zelf omschreven als: "Onze herrie samen met Greg's (Kurstin, als producer, nvdr) slimme hoofd en alles wat hij maar kon bedenken aan prachtarrangementen en composities."  

Foo Fighters is ook de eerste headliner van Pinkpop 2018. Het festival in Landgraaf in Nederland vindt plaats van vrijdag 15 tot en met zondag 17 juni. Het is de eerste keer dat de band er terugkeert sinds het geplande optreden van 2015 dat geannuleerd moest worden omdat Grohl zijn been gebroken had. De ticketverkoop voor Pinkpop start op zaterdag 24 februari.  

Meest gelezen