Bradley Walsh, Tosin Cole, Mandip Gill en Jodie Whittaker.

Maak kennis met de bondgenoten van de nieuwe "Doctor Who"

De BBC heeft de namen van 3 nieuwe acteurs voorgesteld die aan de zijde van Jodie Whittaker zullen meespelen in "Doctor Who". Het gaat om Bradley Walsh, Tosin Cole en Mandip Gill.

De cast van "Doctor Who" zit na Nieuwjaar in een nieuw kleedje. Eerder had de BBC al bekendgemaakt dat Jodie Whittaker als eerste vrouw ooit de hoofdrol zal vertolken, nu heeft de Britse openbare omroep de acteurs voorgesteld die aan haar zijde zullen meespelen in de scienfictionserie.

1. Bradley Walsh

Bradley Walsh zal de rol van Graham spelen. Hij maakte eerder naam als gastheer van populaire programma's als "The chase" en "Wheel of fortune". Tussen 2004 en 2006 was hij als Danny Baldwin te zien in de soapserie "Coronation street".

Naar eigen zeggen is Walsh al 50 jaar fan van "Doctor Who". In 2008 speelde hij een gastrol in de spin-offserie "Sarah Jane adventures".

UPP

2. Mandip Gill

Mandip Gill heeft al een hele carrière op het witte doek, in het theater, op de radio en op tv achter de rug. Haar eerste grote tv-rol dateert van 2012 toen ze als Phoebe McQueen in de serie "Hollyoaks" mocht meespelen. In "Doctor Who" speelt ze de rol van Yasmin.

©Chris Joseph/Capital Pictures

3. Tosin Cole

Voor Tosin Cole wordt zijn rol van Ryan in "Doctor Who" niet zijn eerste ervaring met het sciencefictiongenre. Eerder had hij een rol te pakken in de film "Star wars: the force awakens". Samen met Warwick Davis, Dave Prowse en Felicity Jones is hij de enige acteur die zowel in de filmfranchise als in "Doctor Who" meespeelde.

Verwendung weltweit picture alliance

Peter Capaldi blijft nog actief als de huidige "Doctor Who" tot en met de komende kerstspecial. Daarna neemt Whittaker het van hem over.

Meest gelezen