De kantoren van de Weinstein Company in New York.

New York opent onderzoek naar schending van burgerrechten bij de Weinstein Company

De procureur-generaal van New York heeft een onderzoek naar mogelijke schendingen van burgerrechten bij de Weinstein Company bevolen. Dat meldt de BBC.

Hoewel Harvey Weinstein vrijwel meteen nadat hij begin deze maand in opspraak was gekomen door zijn eigen productiehuis de Weinstein Company aan de deur werd gezet, blijft het danig onder het schandaal lijden.

Eerder raakte bekend dat het productiehuis mogelijk in andere handen terechtkomt. Nu heeft procureur-generaal Eric Schneiderman van New York een onderzoek naar respect binnen de kantoormuren bevolen, zo weet de BBC.

Als seksuele aanranding of discriminatie hardnekkig is, dan willen we dat weten

De onderzoekers willen werknemers identificeren die het slachtoffer van aanranding of misbruik zijn geweest. "Als seksuele aanranding of discriminatie hardnekkig is, dan willen we dat weten", zegt het kantoor van de procureur-generaal. "Geen enkele inwoner van New York zou ooit een werkplaats moeten betreden waar seksuele intimidatie, aanranding of angst heerst."

De BBC weet uit een bron dicht bij het onderzoek dat verschillende documenten van de Weinstein Company in beslag worden genomen. Het gaat onder meer om documenten die moeten aantonen of en hoe het productiehuis klachten over seksuele aanranding heeft behandeld.

Meest gelezen