Nieuw arrestatiebevel in onderzoek naar aanslag op Thalys twee jaar geleden

Het Franse gerecht heeft een nieuw arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een nieuwe verdachte in het onderzoek naar de verijdelde aanslag op de Thalys twee jaar geleden.

Het gaat om Redouane Sebbar, een 25-jarige Marokkaan die gelinkt zou zijn met Abaaoud. De speurders gaan ervan uit dat hij de aanval mee heeft voorbereid. Er is een internationaal aanhoudingsbevel uitgeschreven tegen de man, die opgesloten zit in Duitsland.

Bronnen dicht bij het onderzoek zeggen aan het Franse persbureau AFP dat Sebbar deel uitmaakte van het "dichte netwerk" van Abaaoud en vijf dagen voor de aanval met de Thalys al een heen- en terugreis maakte tussen Parijs en Brussel.

Op 21 augustus 2015 stapte Ayoub El Khazzani zwaarbewapend in Brussel op een Thalys richting Parijs. Hij verschool zich in het toilet, waar hij even voorbij de Franse grens uitkwam met een kalasjnikov in de hand. Vier reizigers konden hem overmeesteren, waardoor er slechts drie mensen gewond raakten. El Khazzani zou alles hebben gedaan in opdracht van Abaaoud. 

Meest gelezen