Vandalen geven zichzelf aan nadat Facebookbericht massaal gedeeld wordt

Drie minderjarigen stampten vrijdagavond met grof geweld de vitrine stuk van een slaapwinkel in Veurne in West-Vlaanderen. De eigenaar van de winkel zette foto's van het vandalisme op Facebook. Die beelden werden massaal gedeeld, waarna de jongeren schrik kregen en hun schuld opbiechtten.   

De eigenaars van een slaapwinkel in Veurne schrokken zich gisteren een hoedje toen ze plots telefoon kregen van een doodbeschaamde ouder die meldde dat zijn zoon een van de drie daders was die vrijdagavond om 22 uur de vitrine van de slaapwinkel in de Zuidstraat in Veurne vernielden. 

Drie jongeren stampten met grof geweld de vitrine stuk van de slaapwinkel. De daders filmden hun eigen gedrag.  Ze werden zelf gefilmd door de bewakingscamera van de winkel. Maar op die beelden waren ze niet herkenbaar.  Toch zette de eigenaar van de winkel foto's van het vandalisme op Facebook. Die beelden werden op korte tijd 300 keer gedeeld en 33.000 keer bekeken. Waardoor de jongeren schrik kregen en hun schuld opbiechtten.

Het gaat om drie jongens van 16, 17 en 18 jaar. Gisteren trokken ze beschaamd naar de winkel om hun excuses aan te bieden. Hun ouders zullen alles vergoeden waarna de jongens moeten werken om de schade terug te betalen.

Omdat de politie een onderzoek startte, wacht de jongens nog een gerechtelijk staartje. Voor de minderjarigen kan dat via de jeugdrechter zijn, voor de meerderjarige kan een correctionele vervolging wachten.

Ook als de jongeren hun schuld niet spontaan opgebiecht hadden, zouden ze waarschijnlijk gevat zijn want net voor hun vandalisme werden ze gefilmd door de bewakingscamera van een nachtwinkel in de buurt. Daar kochten ze drank. Op die beelden zijn de drie wèl herkenbaar.  

Meest gelezen