Foto Kurt bvba

Vermassen last mediastilte in: "Ik heb mijn werk gedaan, nu is het aan de politie"

Advocaat Jef Vermassen gaat even zwijgen over het dossier van de Bende van Nijvel. Dat heeft hij "samen met de stafhouder" beslist na zijn uitspraken van vanochtend. Toen zei hij dat er nog zeker twee namen van vermoedelijke bendeleden in het dossier staan.

Het is Vermassen die het onderzoek naar de Bende van Nijvel een dikke week geleden een duwtje in de rug gaf. Hij zei toen dat hij "denkt te weten wie er achter de Bende zit". Afgelopen weekend dook dan plots de naam van C.B. op, een ex-rijkswachter die op zijn sterfbed zou hebben gezegd dat hij de Reus van de Bende zou zijn.

Twee namen

Volgens Vermassen staat de naam van de man al twintig jaar in het dossier. Op Radio 2 Oost-Vlaanderen zei de advocaat vanochtend dat op dezelfde pagina nog twee andere namen staan van vermoedelijke bendeleden. Volgens hem is daar niet genoeg onderzoek naar gedaan. 

"Als je niet blind bent en je kijkt ernaar, dan zie je het", zo zei hij. "Dit is een pure uitvlucht omdat men goed weet dat men eigenlijk niet willen zoeken heeft. Dat men nog eens opnieuw gaat kijken."

Procureur-generaal van Luik Christian De Valkeneer reageerde vrij snel. Hij heeft naar eigen zeggen geen weet van twee extra namen en hij nodigde de advocaat uit om naar voren te komen met zijn informatie.

Het is nu aan de politionele diensten om het onderzoek verder te zetten.

"Ik heb in afspraak met de stafhouder beslist om een mediastilte in te bouwen", zegt Vermassen nu. "In het dossier van de Bende van Nijvel heb ik mijn werk gedaan. Het is nu aan de politionele diensten om het onderzoek verder te zetten."

Meest gelezen