Madani Bouhouche en Robert Beijer.

Zijn dit de "twee andere namen" in het dossier van de Bende van Nijvel?

De broer van de mogelijke Reus denkt de namen te weten van nog twee andere leden van de Bende van Nijvel. Het zou gaan om Madani Bouhouche en Robert Beijer, twee mannen die "kind aan huis waren" bij de familie. 

Advocaat Jef Vermassen kwam vanochtend met een opvallende uitspraak. Het gerecht zou volgens hem van nog zeker twee andere leden de identiteit kennen. De namen zouden op dezelfde pagina staan als die van C.B., de ex-rijkswachter die op zijn sterfbed zou hebben gezegd dat hij de Reus van de Bende van Nijvel was. Er zouden ook twee foto's zijn die overeenkomen met de robotfoto's. 

De procureur-generaal van Luik, Christian De Valkeneer, viel uit de lucht. "Ik ken deze twee precieze namen niet, ik ken wel veel namen uit het dossier, ook van rijkswachters", zo reageerde hij. "Meester Vermassen is altijd welkom bij ons om samen te werken."

"Kind aan huis"

De broer van de overleden verdachte noemt nu wel twee namen. Volgens hem gaat het om Madani Bouhouche en Robert Beijer, twee mannen die "kind aan huis waren". "Ik heb hen verschillende keren gezien bij mijn broer."

Als de twee namen kloppen, dan kan dat belangrijk zijn. Het gaat namelijk om twee oud-rijkswachters, die verschillende keren opdoken in het onderzoek naar de Bende. Ze werden verdacht van diefstallen van wapens bij de speciale antiterreureenheid van de rijkswacht in 1982. De speurders dachten dat die wapens door de Bende werden gebruikt, maar dat hebben ze nooit kunnen bewijzen.

En nu?

De vraag is nu of het gerecht hier volop op zal inzetten. Bouhouche is intussen overleden, maar Beijer leeft wel nog. Hij zou momenteel in Thailand wonen. 

Meest gelezen