Aung San Suu Kyi niet langer ereburger van Sint-Lambrechts-Woluwe

De Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi is niet langer ereburger van Sint-Lambrechts-Woluwe. De gemeenteraad heeft gisteravond een motie aangenomen die haar titel opschort, vanwege de vervolging die de etnische Rohingya-moslimminderheid in Myanmar ondergaat.

Volgens de motie blijft Aung San Suu Kyi de moorden op de Rohingya-minderheid en hun exodus ontkennen. De passiviteit van de regeringsleider kan beschouwd worden als een stilzwijgende steun aan de gewapende troepen van Myanmar, aldus nog de motie, die er kwam op initiatief van gemeenteraadsleden Delphine De Valkeneer (Défi) en Fabrice Delooz (PS). 

De titel van Aung San Suu Kyi is dus geschorst, in afwachting van een precieze beslissing van de internationale instellingen over de verantwoordelijkheid in de vervolging van de moslimminderheid. Dat blijkt uit een persbericht van de burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe, Olivier Maingain.  

Meest gelezen