Videospeler inladen...

Rolstoelgebruiker krijgt dankzij Bruggesupporters nieuwe wagen na supportersrellen

De supporters van Club Brugge hebben via crowdfunding voldoende geld ingezameld om een nieuwe wagen te kopen voor Peter Depover. De kenmerkende driewieler van de rolstoelgebruiker werd afgelopen zondag vernield, tijdens de rellen tussen Bruggesupporters en de politie na de match tegen Antwerp.

Uren na de wedstrijd tegen Antwerp gingen Bruggesupporters op de Gistelsesteenweg op de vuist met de politie, nadat enkele caféruzies uit de hand waren gelopen. Daarbij ondervonden verschillende buurtbewoners veel schade. Rolstoelgebruiker Peter Depover was een van die pechvogels: zijn kenmerkende rode driewieler werd bij de rellen omver geduwd en deels in brand gestoken. De schade bleek onherstelbaar en Depover was zijn bedrijfswagentje kwijt.

(lees voort onder de video)

Videospeler inladen...

Club Brugge wilde de man helpen en organiseerde daarom een crowdfundingactie, om voor Depover een nieuwe wagen te kunnen kopen. Na anderhalve dag is de nodige 4.000 euro ingezameld, zo laat Club Brugge weten via Twitter. Het OCMW van Brugge was van plan om een bijdrage te doen, als het nodige geld niet via crowdfunding werd ingezameld, maar dat bleek niet nodig.

De garagist, bij wie Depover zijn oorspronkelijke rode driewieler had gekocht, deed ook een duit in het zakje. Op zijn nieuwe wagen gaf hij 18,91 procent korting op de aankoopprijs. Een symbolische korting, die verwijst naar het jaartal waarin Club Brugge werd opgericht. Club Brugge-verdediger Brandon Mechele ging vandaag al bij Depover langs om zijn nieuwe wagen af te leveren.

Meest gelezen