Belga

Dewael over Bende van Nijvel: "Schakel het federaal parket in"

Patrick Dewael (Kamerfractieleider Open VLD) vindt dat het federaal parket moet ingeschakeld worden om het dossier rond de Bende van Nijvel te onderzoeken.

Sinds enkele dagen lijkt het dossier rond de Bende in een stroomversnelling te komen. Verschillende stemmen suggeren om van die gelegenheid gebruik te maken om het onderzoek weg te halen van het parket in Charleroi omdat het daar volgens hen al jaren geblokkeerd zit.

Patrick Dewael vindt dat zo'n overbrenging alleen maar tijdsverlies met zich zal meebrengen. Maar hij vindt wel dat het federaal parket moet ingeschakeld worden om het onderzoek mee te helpen voeren. "Dat parket is gespecialiseerd in dat soort van grensoverstijgende zware criminaliteit." Ook professor Cyrille Fijnaut - een van de experts die destijds werd ingeschakeld in de parlementaire onderzoekscommissie - is die mening toebedaan.

Anderen - zoals de burgemeester van Aalst Christoph D’Haese (N-VA) - willen dat de zaak hoe dan ook wordt weggehaald uit Wallonië en terugkomt naar het parket van Dendermonde.

Meest gelezen