© Newscast \ UIG - creative.belgaimage.be

Koppel geïnterneerd dat vals Facebookprofiel van parket maakte

De man en de vrouw hadden op Facebook en Twitter een account gemaakt die zogezegd van het parket van Brugge was. Volgens de gerechtspsychiater zijn ze niet toerekeningsvatbaar.

De Nederlander uit Knokke-Heist en zijn vrouw hadden op 20 maart de account @BruggeParket aangemaakt op Twitter, met een foto van het Brugse gerechtsgebouw als profielfoto. Een paar dagen eerder was al een soortgelijk Facebookprofiel gemaakt. Via de twee accounts werd kritiek gegeven op het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. In de tweets werd duidelijk verwezen naar de blogs van de Nederlandse man, zodat het gerecht al snel kon achterhalen dat hij erachter zat. De man was eerder door de rechtbank in Brugge al veroordeeld tot twee jaar cel. Samen met zijn vrouw had hij ook zes maanden gekregen voor belaging van een agent. 

De twee werden nu vervolgd voor weerspanningheid en belaging. Volgens de gerechtspsychiater zijn ze niet toerekeningsvatbaar. De raadkamer volgde dat oordeel, en besliste om hen te interneren. Dat betekent dat ze gedwongen psychiatrisch begeleid zullen worden.

Meest gelezen