Lonely Planet zet Antwerpen in top 10 van te bezoeken steden

De reisgids Loney Planet heeft Antwerpen opgenomen in de top 10 van te bezoeken steden in 2018. De Scheldestad prijkt op de zesde plaats en heeft dat volgens de website van Lonely Planet onder meer te danken aan het Barokjaar dat volgend jaar georganiseerd wordt en aan de erfenis van Peter Paul Rubens die dan in de kijker staat.  

Ook de voormalige havenbuurt het Eilandje krijgt een eervolle vermelding.

"Best in Travel" wordt samengesteld door reisjournalisten en professionals uit de toeristische sector. Elk jaar geven zij via Lonely Planet een top 10 van de beste bestemmingen in de categorieën steden, landen, regio's en prijs-kwaliteit. Het panel baseert zich niet op bezoekerscijfers van voorgaande jaren, maar voorspelt welke plekken het komende jaar de moeite waard zijn. 

Antwerps schepen voor Toerisme Koen Kennis (N-VA) heeft het in een reactie over een "fantastische erkenning" die een groot publiek bereikt. "In 2017 verschenen er wereldwijd meer dan 3.400 persartikels over de top 10, werd het websiteartikel 2,8 miljoen keer bekeken en op social media waren er zelfs meer dan 230 miljoen views", Zegt Kennis. "Deze waardering is een extra impuls voor ons om Antwerpen actief te blijven promoten in binnen- en buitenland."

Ook Toerisme Vlaanderen, dat het Barokjaar mee organiseert, reageert tevreden. "Is er een meer dankbare promotie dan een plaats in een gids die heel de wereld kent en gebruikt om vakanties te boeken?", stelt marketingdirecteur Elke Dens. "Ik nodig iedereen in heel Vlaanderen en daarbuiten uit om hier fier op zijn, want de hele
wereld zal naar ons komen kijken."

De volledige top 10 ziet er zo uit: op één Sevilla, Spanje. Dan volgen Detroit, USA en Canberra, Australië. Op vier en vijf staan het Duitse Hamburg en Kaohsiung in Taiwan. Antwerpen staat op zes, vòòr  Matera in Italië,  San Juan in Puerto Rico en Guanajuato in Mexico. De Noorse hoofdstad Oslo sluit het rijtje.  

Meest gelezen