Videospeler inladen...

Melania Trump onverwachts in de schoolrefter: "Ga eens lunchen met iemand die je niet kent"

First lady Melania Trump heeft beloofd dat ze werk zou maken van een antipestbeleid op scholen. Gisteren hield ze woord. Ze dook onverwachts op in een school in Michigan en zette leerlingen aan om niemand uit te sluiten. "Ga eens lunchen met een nieuwe vriend", was de opdracht die ze in petto had.

Trump trok naar Orchard Lake Middle School in West Bloomfield samen met de Amerikaanse minister van Onderwijs, Betsy DeVos. Het bezoek was niet aangekondigd, enkel een handvol reporters reisden in het kielzog van de first lady en de minister mee.  Melania trok naar de schoolrefter en riep iedereen op om te lunchen met een nieuwe vriend, zodat "niemand alleen hoefde te zitten".

"Leer nieuwe dingen over je nieuwe vriend", klonk het. Melania werd ook aangeklampt door kinderen die met haar een selfie wilden. Ze poseerde gewillig. Nadien bezocht het gevolg een klas waar tijdens de les de nadruk op het sociaal-emotionele en respect voor anderen lag.

In een mededeling laat Melania weten dat ze zal blijven inzetten op het welzijn van kinderen. "Het is onze verantwoordelijkheid om kinderen de waarde van empathie en communicatie te leren, de basis van vriendelijkheid, integriteit en leiderschap." Melania en haar woordvoerster Stephanie Grisham lanceerden op Twitter alvast de hashtag #NoOneEatsAlone (#NiemandEetAlleen)  

Meest gelezen