Oeps, geïrriteerde autobestuurder rijdt zichzelf omver

U kent het wel: als iets tegenzit, dan zit het allemaal tegen. Dat mocht deze autobestuurder alvast ondervinden in zijn zoektocht naar een parkeerplaats in Sydney, Australië. De zenuwen stonden wellicht al lichtjes gespannen toen er ook nog getoeterd werd. De handrem optrekken bleek dus een van de laatste gedachten van de bestuurder en dat kwam hem duur te staan. Een dashcam kon het allemaal feilloos registreren, tot pret van het internet.

Het incident deed zich voor midden september, maar degene die de beelden maakte, besliste om ze nu pas te delen, eens de verzekeringsperikelen achter de rug waren. Als uitleg dat hij de wagen voor hem niet wilde voorbijsteken, gaf hij aan dat er een dubbele witte lijn was en dat het zicht van het tegenliggende verkeer door een bocht niet optimaal was.

Maar het begon dus allemaal toen de bestuurder voor hem vertraagde, op zoek naar een parkeerplaats. Hij vertraagde eerst, reed weer door, om dan opnieuw te stoppen voor een wegrijdende wagen. Zonder zijn richtingaanwijzers te gebruiken. Daarop werd er getoeterd, tot ongenoegen van de bestuurder, die het nodig achtte uit te stappen.

Maar plots bolde de wagen lichtjes achteruit en deed de open deur de bestuurder tegen de grond smakken, de benen in de lucht, waardoor hij een van zijn slippers verloor. De auto botste ten slotte tegen de achterligger. Daarna probeerde hij de schuld bij de andere bestuurder te leggen ("You did cause that."). Uiteindelijk kwam hij er alvast fysiek ongeschonden vanaf.

Op Facebook werd het filmpje op één dag tijd al bijna 700.000 keer bekeken:

Meest gelezen