Publifin - ACOD-Admi staakt dinsdag

ACOD-Admi staakt op dinsdag bij de Luikse intercommunale Publifin. De vakbond eist daden in plaats van beloften, aldus vakbondsafgevaardigde Christine Planus.

"Daden... geen voorspel meer!", klinkt het bij ACOD-Admi, dat beslist heeft om een stakingsaktie te organiseren. Dat gebeurt enkele dagen nadat de vakbond zijn ontevredenheid had uitgedrukt over het uitblijven van onderhandelingen met de raad van bestuur, terwijl binnen de operationele poot Nethys net een nieuwe raad van de bestuur werd aangesteld. De vakbondsafgevaardigden wachten nog steeds op veranderingen sinds in januari een eisenpakket werd voorgelegd. Daarin stond onder meer een baremieke verhoging van 2 procent, de herinvoering van geschrapte premies voor de gepensioneerden en de aanstelling van 200 contractuelen. De vakbond eist dan ook zo snel mogelijk te kunnen onderhandelen binnen de officiële organen. "We willen ook dat de syndicale organisaties een observatiemandaat kunnen krijgen binnen de raad van bestuur van Publifin. Enkel zo kan bewezen worden dat de Luikse politici transparantie willen", legt Planus uit.

Meest gelezen