Robert Beijer: "Ik ken Chris B. niet, ik heb hem nooit ontmoet"

Robert Beijer – een naam die al vaker gelinkt is met de Bende van Nijvel – ontkent in alle toonaarden dat hij Chris B. gekend of zelfs ooit ontmoet heeft. "Ik ken die meneer niet, ik heb hem nooit ontmoet", vertelt hij vanuit Thailand. De broer van de man die "De Reus" zou kunnen zijn, had verklaard dat Beijer samen met Madani Bouhouche kind aan huis waren bij Chris B. 

Het is niet de eerste keer dat de naam van Robert Beijer – in één adem met die van Madani Bouhouche – opduikt in het dossier van de Bende van Nijvel. De twee oud-rijkswachters werden verdacht van diefstallen van wapens bij de speciale antiterreureenheid van de rijkswacht in 1982. Speurders vermoedden dat die wapens gebruikt werden door de Bende, maar meer dan vermoedens werd het nooit. In 1995 werden Bouhouche en Beijer wel veroordeeld voor enkele misdrijven, waaronder twee moorden. Beijer kreeg 14 jaar cel. Hun betrokkenheid bij de Bende hebben ze altijd in alle toonaarden ontkend.

Maar ook nu weer worden de twee gelinkt aan het dossier dat ons land al decennialang in de ban houdt. De broer van de man die nu als "De Reus" van de Bende naar voren geschoven wordt, verklaarde dat "Madani Bouhouche en Robert Beijer kind aan huis waren". "Ik heb hen verschillende keren gezien bij mijn broer."

"Ik ken die meneer niet, ik heb hem nooit ontmoet"

Bouhouche is intussen overleden, maar Beijer heeft tegen onze collega’s van RTBF beklemtoond dat hij de nieuwe Bendeverdachte nooit gekend heeft – iets wat hij eerder ook aan De Standaard verklaarde. "Ik ken die meneer niet. Ik heb hem nooit ontmoet. Ik heb begrepen dat hij bij de Groep Diane zat, maar daar kende ik alleen Christian Amory persoonlijk, alle anderen zijn mensen die ik gekruist heb."

Op de beschuldiging dat hij en Bouhouche kind aan huis waren bij Chris B., antwoordt hij kort. "Ik kan mij zelfs geen huis herinneren waar ik zou geweest zijn in het kader van mijn dienst. Ik ken Dendermonde niet." Volgens Beijer wordt zijn naam alleen geciteerd om de kranten te doen verkopen. 

Meest gelezen