McPHOTO / INSADCO / Bilderbox

Sociaal tarief voor gas wordt uitgebreid naar alle sociale verhuurkantoren en OCMW's

Enkele duizenden Belgen moeten binnenkort minder betalen voor hun gas. Er komt een uitbreiding van het aantal mensen dat kan genieten van een sociaal aardgastarief. Tot nu gold de lagere gasprijs alleen voor huurders van sociale huisvestingsmaatschappijen. Dat wordt nu uitgebreid naar alle sociale verhuurkantoren en de OCMW's.

"De bedoeling is om het sociaal tarief toe te kennen aan wie het echt nodig heeft. Tot nu was het te beperkt", zegt vicepremier Kris Peeters (CD&V). De maatregel zal naar schatting 3 miljoen euro kosten. Het geld komt uit de "solidarisering tussen consumenten". Met andere woorden: de meerkost wordt gespreid over iedereen.

Toch moeten we niet meteen vrezen dat de aardgasfactuur daardoor zal stijgen. "Gezien het beperkte bedrag van 3 miljoen dat over de ganse groep wordt gespreid, denk ik dat het maar een heel klein effect zal hebben", zegt Peeters.

Meest gelezen