Tijdslijn: de laatste elementen in het onderzoek naar de Bende van Nijvel

In de commissie Justitie gaf minister van justitie Koen Geens meer uitleg over de laatste stand van zaken in het onderzoek naar de Bende van Nijvel.

Minister Geens gaf in de commissie een overzicht van de onderzoeksdaden die de voorbije maanden zijn gebeurd in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. De minister kreeg de informatie van de procureur-generaal van Luik De Valkeneer, die belast is met het dossier. 

Na dit chronologisch overzicht, gaf de minister nog een aantal feiten die aan het licht kwamen in de loop van het onderzoek. Zo werd in 2000 een speekselstaal en vingerafdrukken afgenomen bij de rijkswachter. Maar er is geen match met de vingerafdrukken in het dossier. In 2017 vindt ook nog een genetische analyse plaats, maar opnieuw zonder resultaat. Verder is er ook een computer van de rijkswachter in beslag genomen, maar daar is geen nuttig element op gevonden. En ook in een caravan van de rijkswachter werd geen bruikbaar spoor meer aangetroffen.

Meest gelezen