Tweeëntwintig doden bij bombardementen in Oost-Syrië

Bij bombardementen in de oostelijke Syrische stad Deir ez-Zor zijn maandagavond minstens tweeëntwintig doden gevallen. Het is niet duidelijk door wie de luchtaanval werd uitgevoerd.

Deir ez-Zor is voor de helft onder controle van terreurgroep IS, die ter plaatse het doel is van twee offensieven. Het ene wordt gevoerd door het Syrische regeringsleger, met Russische steun, het andere door de Arabisch-Koerdische alliantie, met de steun van de Verenigde Staten.

De luchtaanval maandagavond vond plaats in al-Qusar, een wijk in het westen van de stad Deir ez-Zor. Het is echter niet duidelijk door wie ze werd uitgevoerd. Volgens het Syrisch observatorium, dat van tweeëntwintig doden spreekt, zou het misschien om een Russich bombardement gaan dat per vergissing werd uitgevoerd op de verkeerde plek. Een lokale functionaris beschuldigt op de staatstelevisie dan weer de internationale coalitie, onder leiding van de Verenigde Staten, er van achter de aanval te zitten. Hij maakt gewag van veertien doden en dertig gewonden.
   

Meest gelezen