Bergen op Zoom onder water door verschillende waterlekken

In het Nederlandse Bergen op Zoom staan verschillende straten onder water nadat er op meerdere plaatsen waterleidingen zijn gesprongen. Meerdere wijken van de stad en een aantal bedrijven zitten zonder water.

Het waterprobleem ontstond op toen aan de Melanendreef een leiding klapte. De watermaatschappij Brabant Water bracht een omleiding aan de waterleiding aan, maar daardoor werd de druk in ander delen van het waternet te groot, waardoor er nog meer leidingen elders in de stad het begaven.

Door de gesprongen buizen zitten onder meer de bedrijven Philip Morris en het chemiebedrijf Sabic zonder water. De hulpdiensten onderzoeken of het gebrek aan water bij de bedrijven gevaarlijk is. De watermaatschappij is intussen begonnen met de reparaties van de gesprongen leidingen, maar hoe lang dat zal duren is nog niet duidelijk.

Meest gelezen