Videospeler inladen...

Candy Dulfer: "Prince heeft veel voor mij betekend en ik ook wel voor hem, denk ik"

Candy Dulfer heeft een autobiografie klaar. Daarin heeft de Nederlandse saxofoonspeler het onder meer over haar samenwerking met Prince. "Ik kon hem veel zeggen", zegt ze in "Van Gils & Gasten".

"Sax, Candy & rock-'n-roll": zo heet de autobiografie die Candy Dulfer samen met Liddie Austin heeft geschreven. Een deel van het boek is aan haar jarenlange samenwerking met wijlen Prince gewijd. "Hij heeft veel voor mij betekend en ik ook wel voor hem", zegt ze vanavond in "Van Gils & Gasten" op Eén.

"We hadden een grappige relatie. Ik ben erg Amsterdams, we pikken nooit wat en hebben overal wat aan te merken. Muzikaal kwamen we overeen, maar ik was het heel vaak oneens met andere dingen. Ik kon hem veel zeggen. Achteraf denk ik wel eens dat ik erg eigenwijs was, maar dat vond hij leuk."

"De laatste jaren van zijn leven was ik boos op hem. We hielden van elkaar, maar ik ben snel in mijn eer gekrenkt. Plots had hij me opeens voor een hele tournee afgezegd. Ik ben toen lang koppig geweest. Daarvan heb ik nu spijt want ik hoorde nadien dat hij gek op me was."

"Lily was here"

Bij het brede publiek is Candy Dulfer ook bekend van "Lily was here", de instrumentale hit die ze samen met David Stewart van Eurythmics scoorde in 1989 (zie video onder). "Toen het nummer al overal nummer 1 was, zei hij dat we alle royalty's zouden delen", zegt ze. "Ik ben hem voor eeuwig dankbaar."

Voor de fans die haar graag aan het werk willen zien, heeft ze nog een leuke boodschap: "Volgend jaar kom ik zeker in België optreden".

Meest gelezen