Videospeler inladen...

Speurders uit Dendermonde zijn "verbaasd dat men de zwartepiet naar hen probeert door te schuiven" 

De speurders uit Dendermonde betreuren dat ze opnieuw genoemd worden in verband met manipulatie in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Ze vinden dat ze in de marge van de recente onthullingen opnieuw valselijk beschuldigd worden. Dat zegt Walter Damen, de advocaat van enkele van die speurders uit Dendermonde. 

"De speurders zijn verontrust over de manier waarop het nieuws opnieuw naar buiten wordt gebracht", aldus Damen. "Zowel de voormalige onderzoeksrechter als speurders die dicht bij het onderzoek staan doen een oproep om terug sereniteit naar het dossier te brengen."

"Politici en andere mensen nemen standpunten in, in het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek, en dat wordt verkocht als waarheid", stelt de advocaat nog. "Wij proberen te vragen om enige voorzichtigheid aan de dag te leggen."

"Ik kan u verzekeren, de mensen die ik bijsta hebben gedurende dertig jaar hun leven gewijd aan het bende-onderzoek", zegt Damen nog in "Terzake". "Ze zijn verbaasd dat men vandaag de zwartepiet naar hen tracht door te schuiven", klinkt het. 

"Als uit de verslagen zou blijken dat er gemanipuleerd is, dan zullen we dat verder onderzoeken, maar het is voorbarig om nu al grote conclusies te trekken", besluit hij. "Hebben we een doorbraak, des te beter, maar laat ons ons niet vergalopperen met boute uitspraken en info die een procureur-generaal niet zou mogen geven in het kader van een onderzoek."

De manipulatie gaat over een plastic zak met wapens, die in 1986 gevonden werd in het kanaal Brussel-Charleroi. De speurders uit Dendermonde dachten eerst dat de wapens er al een jaar lagen, maar uiteindelijk bleek dat maar enkele weken te zijn.

Meest gelezen