Belga

Doodrijder Merel De Prins blijft in de cel

De man was in cassatieberoep gegaan tegen zijn aanhouding, maar hij krijgt ongelijk.

Muhammed Aytekin, de man die Merel De Prins twee jaar geleden doodreed in Vilvoorde, blijft in de cel.  In januari was hij veroordeeld tot vijf jaar cel omdat hij het twaalfjarige meisje doodgereden had en daarna op de vlucht sloeg. Amper twee maanden na zijn veroordeling kwam hij vrij omdat hij een oogziekte had die enkel buiten de gevangenis behandeld kon worden. 

Eind september besliste de strafuitvoeringsrechtbank dat de man opnieuw naar de cel moest. De wetsgeneesheer vond dat Aytekins toestand niet zo erg was dat hij niet in de gevangenis kon blijven. 

Tegen die beslissing gingen zijn advocaten in cassatieberoep. Volgens hen waren er fouten gemaakt, omdat niet alle zittingen van de strafuitvoeringsrechtbank door de zelfde rechter waren gebeurd. En volgens hen was er geen onafhankelijke expertise geweest naar het oogprobleem van Aytekin. Maar het Hof van Cassatie volgt de advocaten niet. Aytekin blijft dus in de cel.

Meest gelezen