Belga

Duitse politie vindt wapens en munitie na inval bij een verdachte islamist

De Duitse politie heeft in Berlijn grote hoeveelheden wapens en munitie in beslag genomen. Een 40-jarige Duitser is opgepakt, hij zou behoren tot radicale islamitische kringen. Aanwijzingen van concrete terreurplannen heeft de politie voolopig niet.

In de nacht van dinsdag op woensdag vielen agenten binnen op 4 plaatsen in de Berlijn. Bij die invallen nam de politie een grote hoeveelheid munitie en wapens in beslag.  Een Duitser van 40 is opgepakt, hij zou tot geradicaliseerde islamistsche kringen behoren.

Hoewel de politie geen aanwijzingen had dat er concrete plannen voor een aanslag waren, besliste ze toch om binnen te vallen. Bij observaties hadden agenten namelijk gemerkt dat de man in toenemende mate bereidheid toonde om geweld te gebruiken. Daarop wilde de politie geen risico nemen. De verdachte verschijnt vandaag voor de rechter.

Meest gelezen