Een dode en drie gewonden bij explosie in Kiev

Bij een explosie in de Oekraïense hoofdstad Kiev is een man om het leven gekomen en zijn drie anderen gewond geraakt. Een van de gewonden is parlementslid Igor Mosiychuk. 

Ministerie van Binnenlandse Zaken van Oekraïne

"In totaal zijn vier mensen gewond geraakt bij de explosie. Jammer genoeg kon één van hen niet gered worden. Hij stierf op weg naar het hospitaal aan zijn verwondingen. De man is ongeveer 30 jaar oud en zijn identiteit wordt bevestigd", verklaarde minister van Binnenlandse Zaken Zoryan Shkiryak. 

Op een bericht dat kort na de explosie op zijn Facebookpagina werd geplaatst, is Igor Mosiychuk, een 45-jarige politicus van de Radicale Partij, bloedend te zien op een hospitaalbed. Volgens zijn persdienst zou het gaan om een moordpoging op de politicus. Hij werd afgevoerd naar het hospitaal met verschillende lichte verwondingen. Een van zijn bodyguards zou om het leven gekomen zijn. 

Meest gelezen