Eminem wint rechtszaak tegen Nieuw-Zeelandse partij

Eminem heeft de rechtszaak gewonnen tegen een Nieuw-Zeelandse politieke partij die voor een reclamefilmpje muziek gebruikte die erg goed lijkt op die van de rapper. De conservatieve partij moet zo'n 350.000 euro betalen aan Eminem. 

Even terug naar 2014. De Nieuw-Zeelandse conservatieve Nationale Partij brengt een "reclamespotje" uit om zichzelf in de kijker te zetten voor de aankomende verkiezingen in het land. In het filmpje is er ook muziek te horen en net daar draait het allemaal om. Het nummer dat werd gebruikt zou namelijk heel hard lijken op "Lose yourself" van Eminem. 

De Amerikaanse rapper trok naar de rechtbank en krijgt nu gelijk. De politieke partij moet zo'n 600.000 Nieuw-Zeelandse dollar - zo'n 350.000 euro - betalen aan de zanger. Het gaat om het bedrag dat de partij anders zou moeten hebben betaald aan rechten als ze het nummer legaal zouden hebben gebruikt. 

De advocaat van Eminem is tevreden met de uitspraak, bij de Nationale Partij zijn ze dat minder. Zij benadrukken dat ze de muziek hebben gekocht bij een muziekbibliotheek in Australië. De partij overweegt de bibliotheek aan te klagen.

Meest gelezen