Videospeler inladen...

Treinverkeer tussen Gent en Antwerpen ook vanavond nog verstoord

Er is zware hinder op de treinverbindingen Antwerpen-Gent en Antwerpen-Brussel.  Tussen Antwerpen en Gent zijn er al een hele dag problemen door een afgerukte bovenleiding in Lokeren. En door een ongeval reden er na de middag ook geen treinen tussen Mechelen en Vilvoorde, op de lijn Antwerpen-Brussel.  Daar zijn de sporen rond 18 uur wel weer vrijgemaakt. 

"Rond 9.30 uur kregen we de melding dat er op een overweg in Lokeren een vrachtwagen de bovenleiding heeft geraakt. Dat gebeurde wellicht door een te hoge lading", zegt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. 

De bovenleiding is over 300 meter beschadigd en er is ook een hoogleidingspaal scheef getrokken. Het treinverkeer ligt stil tussen Lokeren en Gent-Dampoort, dus op de drukke lijn tussen Gent en Antwerpen. 

Hinder

Infrabel heeft meteen werknemers ter plaatse gestuurd om de schade te herstellen, maar de  hinder zal nog de hele avond en nacht. De spoorbeheerder hoopt in de loop van de avond één spoor te kunnen vrijmaken. De herstelling van het andere spoor, waarvan de bovenleiding zwaar beschadigd is, zal nachtwerk worden.

De NMBS heeft intussen vervangbussen ingelegd tussen Gent-Dampoort en Lokeren. Tussen Gent-Dampoort en Gent Sint Pieters rijden pendeltreinen. Tussen Gent en Antwerpen worden de treinen zo veel mogelijk omgeleid via Dendermonde en Schellebelle. Ook omrijden via Brussel "kan altijd", zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. 

Ongeval in Eppegem

Na de middag werden de problemen nog vergroot door een ongeval in Eppegem. Daardoor werd het treinverkeer tussen Mechelen en Vilvoorde onderbroken op de lijn Antwerpen-Brussel. Rond 15.20 uur gingen daar wel twee van de vier sporen opnieuw open en rond 18 uur waren de andere sporen ook weer vrijgemaakt.

"Heel wat alternatieven voorzien, al bij al valt de overlast mee"

Videospeler inladen...

Meest gelezen