George H.W. Bush verontschuldigt zich na beschuldigingen van onzedig gedrag

Voormalig Amerikaans president George H.W. Bush heeft zich verontschuldigd, nadat actrice Heather Lind hem beschuldigde van onzedig gedrag tijdens een ontmoeting vier jaar geleden.

Op Instagram schreef Lind gisteren onder de hashtag 'metoo' dat Bush haar "langs achteren aanraakte vanuit zijn rolstoel met zijn vrouw Barbara Bush aan zijn zijde", haar een "vuile mop" vertelde en haar opnieuw aanraakte. In haar post, die inmiddels werd verwijderd, zei ze ook dat Barbara met haar ogen rolde en een veiligheidsagent haar zei "dat ze niet naast hem had moeten gaan staan voor de foto".     

Een vertegenwoordiger van de inmiddels 93-jarige Bush reageerde dat de voormalige president zich mogelijk vergiste in zijn "poging tot humor". "President Bush zou nooit, onder welke omstandigheden dan ook, iemand opzettelijk pijn bezorgen, en hij biedt zijn oprechte verontschuldigen aan als zijn poging tot humor mevrouw Lind beledigde", luidde volgens Daily Mail de verklaring van Bush.

Actrice Heather Lind

Meest gelezen