2012 AP

Google en Cisco bundelen krachten tegen Microsoft en Amazon

De twee technologiereuzen werken samen aan een hybride cloud-oplossing. Dat is een technologie die de verbinding vormt tussen cloud computing en de eigen IT-infrastructuur van bedrijven. Google en Cisco beloven hun oplossing begin 2018 beschikbaar te stellen voor een klein aantal klanten.

Google heeft als grootste zoekrobot geen introductie nodig. En Cisco mag zich dan weer één van de belangrijkste spelers op het vlak van netwerken en beveiliging noemen. Maar als het gaat over hybride cloud-oplossingen moet de zoekrobot concurrenten Amazon en Microsoft laten voorgaan. Dat wil het bedrijf veranderen.

Hybride cloud-oplossing?

Net als consumenten maken almaar meer bedrijven gebruik van cloud computing, een manier om bestanden en software online op te slaan op afstand in plaats van op eigen systemen. Het voordeel hiervan is dat bedrijfsinformatie vlot toegankelijk is via andere computers en vanop andere locaties.

Alvorens sprake was van cloud computing investeerden bedrijven meestal in een eigen IT-infrastructuur. Ook nu nog twijfelen sommigen aan de voordelen van de cloud. Ze hebben vragen over de privacy en de beveiliging. Hybride cloud-oplossingen zijn een tussenstap en moeten het beste bieden van de twee werelden.

Cloud services blijken een snelgroeiende markt voor grote technologiebedrijven. De samenwerking tussen Google en Cisco geeft de zoekrobot toegang tot Cisco's grote bestand van zakelijke klanten. Diezelfde zakelijke klanten zullen vlotter data kunnen uitwisselen tussen hun eigen systemen en Google Cloud.

Meest gelezen