Videospeler inladen...

Joris Hessels en Dominique Van Malder: ""Radio Gaga" heeft ons leven op zijn kop gezet"

Op Canvas is het doek gevallen over "Radio Gaga", het populaire programma waarin Joris Hessels en Dominique Van Malder met een caravan rondreizen en naar levensverhalen luisteren. "Het blijft aan de ribben kleven", zeggen ze in "Van Gils & Gasten".

Canvas heeft vanavond de allerlaatste (gewone) aflevering van "Radio Gaga" uitgezonden. Daarmee komt een einde van 3 seizoenen van het programma waarin presentatoren Joris Hessels en Dominique Van Malder met hun caravan naar tal van plekken in binnen- en buitenland reisden op zoek naar boeiende verhalen van gewone mensen.  

"Dit heeft ons leven op zijn kop gezet", zegt Hessels in "Van Gils & Gasten" op Eén. "Het laat ons niet onberoerd. We ontmoeten mensen in een bepaalde fase van hun leven. Ze gooien hun hart op tafel en geven ons zoveel vertrouwen. Dat zijn levenslessen, dat is een groot geschenk."

Sinds "Radio gaga" zijn sommige nummers zo met verhalen verbonden dat ze 10 extra lagen hebben

Iedereen die Hessels en Van Malder haar of zijn verhaal vertelde, mocht in ruil een liedje kiezen. "Muziek is een pleister op een vaak lelijke wonde", zegt Van Malder. "Sinds "Radio Gaga" zijn sommige nummers zo met verhalen verbonden dat ze 10 extra lagen hebben. "Een ster" van Stan Van Samang is om 8 verschillende redenen aangevraagd en al die redenen zitten nog steeds in ons hoofd."

"Soms blijft het aan de ribben plakken", erkent Van Malder. "Zeker na dit derde seizoen dat erg heftig was. Gelukkig hebben we een goeie therapeut." "En we hebben elkaar", vult Hessels aan. "En soms ook drank en humor."

Volgende week volgt nog 1 speciale aflevering van "Radio Gaga". "Daarin gaan we op bezoek bij mensen die we de voorbije seizoenen mochten ontmoeten om te zien hoe het met hen gaat", zegt Hessels nog.

Meest gelezen