AP

Manager Björk beschuldigt Lars Von Trier van verbaal en fysiek misbruik

De manager van Björk, Derek Birkett, heeft in een Facebookpost de Deense regisseur Lars Von Trier beschuldigd van verbaal en fysiek misbruik. Hij wil zo reageren op het feit dat Von Trier de verhalen van Björk over seksuele intimidatie ontkent.  

Eerder deze maand deelde de IJslandse zangeres in de marge van het schandaal rond Harvey Weinstein wat ze zelf meemaakte met een Deense regisseur, die ze op dat moment niet bij naam noemde. Algemeen werd aangenomen dat het om Lars  Von Trier ging met wie ze samenwerkte voor de film "Dancer in the dark".

Von Trier ontkende de aantijgingen en zei dat ze "een van de beste performances ooit voor zijn films" had afgeleverd. Zijn co-producer Peter Aelbaek Jensen voegde eraan toe: "Voor zover ik het mij herinner, waren wij de slachtoffers. Die vrouw was sterker dan Lars en ik en onze entourage samen."

Derek Birkett, de manager van Björk, heeft nu via Facebook gereageerd en beschuldigt Von Trier openlijk van "verbaal en fysiek misbruik". "Ik werk al meer dan 30 jaar met haar en heb nog nooit iets gezegd over ons werk, maar deze keer is het anders. Ik heb de leugens gelezen die door Lars en zijn producer geschreven zijn over Björk en ik voel me verplicht om dit recht te zetten. De voorbije 30 jaar is "Dancer in the dark" het enige project in haar carrière waarin het misgelopen is tussen Björk en een collega. Dat was het gevolg van het onrespectvolle verbale en fysieke misbruik dat bleef doorgaan nadat Björk en ikzelf hem gevraagd hadden om te stoppen zich zo te gedragen. Björk werkte de film af uit respect voor de cast en voor iedereen die erbij betrokken was. Ik voel me verplicht haar publiek te steunen na de vreselijke ervaringen met Lars Von Trier."

Von Trier heeft nog niet gereageerd op deze nieuwe uitspraken.

Meest gelezen