Na bijna 6 jaar opnieuw rechtstreekse verbinding tussen Shanghai en Brussels Airport

Vanmorgen om 6.30 uur landde vlucht HU7921 uit Shanghai op Brussels Airport. Daarmee is de luchthaven van Zaventem opnieuw rechtstreeks verbonden met de Oost-Chinese stad Shanghai.

Woensdag ochtend wordt de opening van de route feestelijk gevierd op Brussels Airport. Eerste minister Charles Michel (MR) en minister voor Mobiliteit François Bellot (MR) komen het lintje doorknippen. Rond 12.30 uur krijgt het vliegtuig een watersaluut en vertrekt het terug naar China. De Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines zal de verbinding drie keer per week uitvoeren.

De verbinding met Shanghai is de tweede rechtstreekse verbinding met China naast de lijn naar Peking.  Van mei 2010 tot december 2011 vloog de Chinese luchtvaartmaatschappij al rechtstreeks tussen Brussel en Shanghai, omdat er toen een Wereldtentoonstelling was in de Chinese stad. Dankzij een intentieverklaring die Charles Michel ondertekende tijdens zijn bezoek aan China vorig jaar, wordt de lijn nu opnieuw geopend.

Hainan Airlines is sinds 2006 actief op Brussels Airport.

Meest gelezen