Opgepast voor wie zijn treinticket op het laatste moment invult: NMBS voert maand lang anonieme controles uit

De NMBS gaat tussen 6 november en 3 december een team controleurs anoniem treintickets laten controleren om de omvang van ticketfraude beter in kaart te brengen. Dat schrijft Bruzz en bevestigt de NMBS.

"Het is de tweede keer dat we dit gaan doen", zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. Ook in 2009 was er een gelijkaardige actie. "Het doel is om in kaart te brengen waar we met die problematiek te maken hebben." Na afloop van de controles die in het hele land zullen plaatsvinden, zal de NMBS de gegevens analyseren. De controles gebeuren anoniem om het fenomeen beter in kaart te brengen. Daarbij denkt de NMBS bijvoorbeeld aan mensen die hun ticket pas invullen wanneer ze een controleur in de wagen zien, luidt het bij Bruzz.

Meest gelezen