AFP or licensors

Omzet Franse wagenbouwer PSA fors hoger na overname Opel

De Franse groep achter de merken Peugeot, Citroën en DS zag de omzet in juli-september met 31,4 procent stijgen tegenover het derde kwartaal een jaar eerder. Met dank aan de overname van de Duitse constructeur Opel 

De omzet landde op ongeveer 15 miljard euro. Maar ook zonder Opel was er groei. De Duitse dochter niet meegerekend ging de omzet 11,6 procent de hoogte in. PSA nam op 1 augustus finaal Opel en het Britse zustermerk Vauxhall over van het Amerikaanse GM. Het bedrijf telde 1,3 miljard euro neer voor de constructeur uit Rüsselsheim.

Verlies voor General Motors

In november worden de plannen en besparingen verwacht die PSA met Opel heeft. Het is al bekend dat in de Vauxhall-fabriek in Ellesmere Port, in Groot-Brittannië, 400 banen zullen verdwijnen. Na de overname van Opel/Vauxhall zei PSA-topman Carlos Tavares dat alle fabrieken winst moeten maken om open te blijven. Ellesmere Port maakt al sinds 2000 verlies.

De verkoop van Opel heeft in de boeken van GM het tegenovergestelde effect, zo bleek dindag. De Amerikaanse autobouwer leed in het derde kwartaal een nettoverlies van 2,98 miljard dollar (2,5 miljard euro), te wijten aan een forse afschrijving op de verkoop van zijn Europese filiaal.

Meest gelezen