AP

Puigdemont toch niet naar Spaanse Senaat

De Catalaanse minister-president Carles Puigdemont gaat dan toch niet naar Madrid om er de Spaanse Senaat toe te spreken. Het Catalaanse parlement komt morgen zelf bijeen en daar kan Puigdemont niet gemist worden. Mogelijk roept Catalonië daar de onafhankelijkheid uit.

Carles Puigdemont gaat dan toch niet in op de uitnodiging van de Spaanse Senaat om in Madrid zijn plannen voor onafhankelijkheid van Catalonië te verdedigen. Hij heeft zijn bezoek van donderdag afgezegd. In Catalonië is te horen dat Puigdemont als minister-president in Barcelona nodig is.  Het Catalaanse parlement komt namelijk zelf samen, mogelijk om de onafhankelijkheid uit te roepen of om nieuwe verkiezingen uit te schrijven.

De Spaanse Senaat vergadert morgen over Catalonië. De regering van premier Rajoy wil artikel 155 van de grondwet inroepen om de autonomie van Catalonië af te nemen, maar heeft daarvoor de toestemming van de Senaat nodig. Normaal gesproken is de stemming daarover vrijdag.

Meest gelezen