Studio Brussel zet de zeven kanshebbers voor Rock Werchter 2018 op een rij

Welke bands staan potentieel op de festivalweide van Rock Werchter 2018? Studio Brussel bekeek de plannen van muziekbands en muzikanten voor volgende zomer en kon zeven kanshebbers, onder meer Nick Cave en Gorillaz, destilleren.  

1. Gorillaz

Gorillaz stelt in november zijn nieuwe plaat "Humanz" voor in een
uitverkocht Vorst Nationaal, en komende zomer trekt de band door Europa.  Op 6 juli spelen ze op het Poolse Open'er festival, en dat valt in exact hetzelfde weekend als Rock Werchter.

2. The xx

Trekt in juli en augustus in Europa rond. Vorig jaar was de Britse groep rond Romy Madley Croft en Jamie Smith een van de smaakmakers op Pukkelpop.

3. Liam Gallagher

Eind juni organiseert Liam Gallagher een festival in Finsbury Park in Londen. Komt hij zijn solodebuut "As you were" ook voorstellen bij ons?

4. Queens of the Stone Age

Queens of the Stone Age heeft bevestigd voor Northside Festival in Denemarken, exact een maand voor Wechter.

5. The National

Vertoeft net als Queens of the Stone Age op Northside Festival.

6. The War on Drugs

Vorst Nationaal en de Lotto Arena zijn volgende maand al uitverkocht. Werchter is zeker een optie want in juni staat Londen (Victoria Park) op het lijstje van The War on Drugs.

7. Nick Cave

Ook al bevestigd voor een concert in juni aan de andere kant van het Kanaal: Nick Cave & The Bad Seeds. Onlangs speelde hij nog een concert in het Sportpaleis: herkansing in Werchter voor zij die er niet bij waren?

Meest gelezen