Belga/Kippa

Tijn (het Nederlandse jongetje van de nagellak) krijgt muur in Ivoorkust

Tijn, de terminale jongen van zes die vorig jaar een geldinzamelactie hield met nagellak en heel Nederland wist te ontroeren, is geëerd in Ivoorkust. Op de muur van een ziekenhuis in het Afrikaanse land is een groot portret van hem geschilderd.

Iedereen die dat wou kon bij Tijn zijn nagels laten lakken, in ruil voor een bijdrage voor Serious Request, de Nederlandse tegenhanger van Music For Life. Met zijn actie werd ruim 2,6 miljoen euro opgehaald. De nagellakactie ontroerde heel Nederland en raakte bekend tot in ons land. Zelfs de Nederlandse premier Mark Rutte liet prompt zijn nagels lakken.

Met het geld liet Serious Request honderden wc's bouwen en vier ziekenhuizen opknappen in onder meer Ivoorkust. Tijn is nu geëerd in het land en kreeg een portret op een muur van een van de ziekenhuizen. De jongen had kanker en stierf eerder dit jaar.

Meest gelezen