Videospeler inladen...

Twee kilometer hoog in de lucht aan heliumballonnen

Een tocht van twee uur in de lucht aan honderd ballonnen gevuld met helium. Dat is wat de Brit Tim Morgan onlangs heeft gedaan. De inspiratie haalde hij wellicht in de tekenfilm "Up", waar een huis wegvliegt dat vastgemaakt is aan ballonnen.

De Brit deed zijn tocht op een campingstoeltje waaraan honderd heliumballonnen werden vastgemaakt. Op een bepaald moment vloog hij 2 kilometer boven de grond. 

De totale tocht - van zo'n 25 kilometer - duurde in totaal twee uur en vond afgelopen vrijdag plaats in Zuid-Afrika, net buiten Johannesburg. Morgan is een "professioneel avonturier". Hij heeft een eigen bedrijf waarmee hij bijzondere ervaringen aanbiedt.

Ballonnenrace

Volgens de eventmanager van Morgans bedrijf, Thomas Weiser, is het de bedoeling dat er een echte ballonnenrace komt. Dat zegt hij in een interview met de NOS. "In zo'n wedstrijd blijven een paar mensen drie dagen lang in de lucht. Slapen of plassen moeten ze dan ook daarboven doen." 

Meest gelezen