Videospeler inladen...

Van den Bossche (SP.A): "Had liever gezien dat Mathias De Clercq Gent boven eigen ambities had gesteld"

Oud-minister en Gents SP.A-boegbeeld Freya Van den Bossche betreurt het huidige politieke steekspel tussen haar partij en de Open VLD van Mathias De Clercq in haar stad. Ze vindt dat paars in Gent een "grote geschiedenis samen" heeft en een "geschiedenis waarop we samen fier mogen op zijn".

"Ik ben een kind van paars in Gent. Ik ken Mathias al van toen hij een kleine jongen was", zegt Freya Van den Bossche in "De afspraak". "Als iedereen zegt dat we een fantastisch project hebben dat we willen uitdragen naar de Gentenaars en als we onszelf maar ondergeschikt maken aan de belangen van de stad", verzucht ze. 

Als de liberalen zelf zeggen dat ze naar de N-VA lonken, zullen wij onszelf ook niet in een hoekje laten zetten

Vlaams Parlementslid Freya Van den Bossche (SP.A)

"We hebben een grote geschiedenis samen en een geschiedenis waarover we samen fier mogen zijn. Ik begrijp Mathias De Clercq. Het is voor hem niet onlogisch dat hij een gooi naar het burgemeesterschap doet, maar hij speelt alles of niets." Van den Bossche doelt op zijn uitspraak dat hij de nationale politiek kiest als hij geen burgemeester wordt.

Volgens haar is het Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten die in juli de bal aan het rollen heeft gebracht door te zeggen dat het tijd werd voor een coalitiewissel in Gent. "Als de liberalen zelf zeggen dat ze naar de N-VA lonken, zullen wij onszelf ook niet in een hoekje laten zetten en durven wij kijken naar andere perspectieven voor Gent en de Gentenaars." Ze noemt Mieke Van Hecke (CD&V) een betrouwbare figuur, maar ze vindt het daarom nog niet nodig om paars op te geven. 

Meest gelezen