Zaak-Anne Faber: verdachte beschuldigd van moord of doodslag en verkrachting

De 27-jarige man die vastzit voor de dood van de Nederlandse studente Anne Faber wordt onder meer verdacht van moord of doodslag, wederrechtelijke vrijheidsberoving en verkrachting. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Nederland bekendgemaakt. De man zal psychiatrisch onderzocht worden.

Op basis van het onderzoek verdenkt het parket de man ervan Anne van haar vrijheid beroofd te hebben en nadien verkracht en vermoord te hebben. De exacte toedracht wordt op dit moment nog onderzocht en is nog niet met zekerheid vastgesteld.

De verdachte kwam in beeld nadat een vrijwilliger tijdens de zoektocht naar de vermiste vrouw haar jas had gevonden. Op deze jas werd een DNA-spoor gevonden dat leidde naar de verdachte. Ook zijn er bloedsporen van de 25-jarige studente aangetroffen in de auto die de verdachte tot zijn beschikking had. De man werd op 9 oktober aangehouden en op basis van zijn verklaring werd het lichaam van Anne in Zeewolde gevonden.

Een proces tegen de man zal wel nog maanden op zich laten wachten. Hij zal eerst aan een psychiatrisch onderzoek onderworpen worden. Ook voor het verdere onderzoek van de zaak zal, gelet op de omvang, nog veel tijd nodig zijn.  Daardoor komt de zaak pas in januari voor de rechter.

Op het moment van de feiten was  de man in een psychiatrische kliniek in Den Dolder bezig met zijn terugkeer in de maatschappij, nadat hij een straf had uitgezeten voor de gewelddadige verkrachting van twee meisjes.

Meest gelezen