Videospeler inladen...

Procureur-generaal De Valkeneer: "Serienummers op rijkswachtkisten onderzoeken"

De kisten die 5 maanden geleden zijn gevonden in het kanaal Brussel-Charleroi zullen worden onderzocht om te kijken of ze dateren uit de periode van de Bende van Nijvel. Maar het is nu nog te vroeg om te zeggen of dat zeker het geval is. Dat heeft de Luikse procureur Christian De Valkeneer gezegd in Terzake.

Gisteren raakte bekend dat er nieuwe voorwerpen zijn opgedoken in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Drie jongeren hebben zo'n 5 maanden geleden in het kanaal Brussel-Charleroi twee kisten met het opschrift "rijkswacht" gevonden. In de dozen stak er een riotgun,  munitie van het kaliber 9mm en een revolver. 

In Terzake liet de Luikse procureur-generaal, De Valkeneer, weten dat de kisten nu deel uitmaken van het onderzoek. "Op de rijkswachtdozen hebben we geen namen teruggevonden van personen, maar wel serienummers. De onderzoekers zijn nu volop bezig om deze nummers te traceren." 

Of er een band is met de Bende van Nijvel is voorlopig nog niet duidelijk. "Voor het moment zijn er een paar aanwijzingen", zegt De Valkeneer. "Het is te voorbarig om te zeggen dat de wapens en munitie deel uitmaken van ons dossier. 

Link met wapenhadel Dekaise?

Op 30 september 1982 werd wapenhandelaar Dekaise in Waver overvallen. Bij de overval werden verschillende wapens gestolen. De overval werd later toegeschreven aan de Bende van Nijvel. 

"Er is een gelijkenis tussen een wapen en één van de wapens die gestolen werd bij Dekaise", vertelt De Valkeneer. Maar ook daar is het nog te voorbarig om te zeggen dat het wapen in de kist een gestolen wapen van Dekaise is. 

Meest gelezen