Disney Channel introduceert voor het eerst homoseksuele verhaallijn in tienerserie

Voor het eerst krijgt een tienerserie op Disney Channel een homoseksuele verhaallijn. Dat weet de BBC. Eerder doken al homoseksuele personages op in Disneyfilms.

Vrijdag begint in de VS het tweede seizoen van "Andi Mack", een coming-of-ageserie voor tieners op Disney Channel. De eerste aflevering is meteen goed voor een primeur: de personages Andi (Peyton Elizabeth Lee) en Cyrus (Joshua Rush) beseffen dat ze allebei gevoelens voor dezelfde jongen hebben. Die wending loopt door in de volgende afleveringen en is goed voor de eerste homoseksuele verhaallijn ooit in een serie op Disney Channel.

"De serie geeft een krachtige boodschap over inclusie en respect voor menselijkheid", zegt een woordvoerder van Disney. Bedenker Terri Minsky en haar team hebben naar eigen zeggen een verhaal gemaakt dat voor alle leeftijden geschikt is.

De makers hebben samengewerkt met experts in de ontwikkeling van kinderen om de verhaallijn vorm te geven. Ze raadpleegden ook PFLAG, de grootste LGBT-organisatie (lesbian, gay, bisexual, transgender) in de VS.

In films van Disney doken eerder al homoseksuele personages op. In "Beauty and the beast" (2017) ontdekt het personage LeFou dat hij gevoelens koestert voor zijn stoere compagnon Gaston. In de film "Power rangers" (2017) laat de gele Power ranger verstaan dat ze problemen heeft met haar vriendin.

Meest gelezen