Videospeler inladen...

Gers Pardoel: "Ik heb veel ruzie met mijn vader gehad, maar nu is hij mijn grootste fan"

Gers Pardoel heeft met "Voor m'n kids" een nieuw album klaar. Het doet de Nederlandse rapper over zijn kinderen nadenken, maar ook over zijn vader met wie hij lang een slechte band had. "Met een lied heb ik hem mijn excuses aangeboden", zegt hij in "Van Gils & Gasten".

Al bijna 10 jaar is hij ook bij ons bekend: Gers Pardoel, de Nederlandse rapper bekend van "Broodje bakpao" (samen met The Opposites), "Ik neem je mee", "Bagagedrager" en "Louise". Op 3 november verschijnt "Voor m'n kids", zijn jongste album.

"Ik denk dat het volwassen is", zegt hij vanavond in "Van Gils & Gasten" op Eén. "Ik heb een leeftijd bereikt waarop ik denk dat ik het nu voor mijn kinderen doe." Naar eigen zeggen heeft hij ondanks zijn drukke leven voldoende tijd voor hen. "Ik zie hen vaker dan ik mijn vader zag. Voor mij is dat al vooruitgang."

Nu ik ouder ben, schrijf en zing ik over het echte leven

Met zijn eigen vader had Pardoel lange tijd een slechte band. "Ik heb veel ruzie met hem gehad, maar nu is hij mijn grootste fan." De rapper verloor zijn moeder toen hij 17 was. Nadien trok hij het huis uit. "Mijn eerste teksten gingen alleen maar over onbegrip voor de situatie. Dat uitte zich in stoere teksten. Nu ik ouder ben, schrijf en zing ik over het echte leven."

Intussen zit het weer snor tussen Pardoel en zijn vader. "Ik heb een lied voor hem geschreven, "Dankbaarheid". Daarmee wou ik hem mijn excuses aanbieden. Ik liet het hem in de auto horen. Hij kreeg tranen in de ogen en bedankte me. Nu hebben we een goede band."

Ze willen me niet als een knuffelhollander, ik zal mijn ongezouten mening geven

Vanaf 2 november is Pardoel bij ons te zien in "Steracteur sterartiest" op Eén. Samen met Ingeborg Sergeant en Kristel Verbeke vormt hij de jury. "Ze willen me niet als een knuffelhollander", zegt hij. "Ik zal mijn ongezouten mening geven." Voorts staat Pardoel op 17 en 18 maart 2018 in de Lotto Arena in Antwerpen.

Meest gelezen