Vernieuwde app "Pieter Paul" maakt proeven van kunst nog makkelijker

De kunstapp "Pieter Paul" zit in een nieuw kleedje. Met de gratis toepassing kan iedereen in een oogopslag alle culturele evenementen en locaties in de buurt zien. Ook binnenin musea en expo's geeft de app informatie over kunst.

Cultuurmakers en "cultuursmakers" op een gebruiksvriendelijke manier dichter bijeen brengen: dat is de zelfverklaarde missie van "Pieter Paul", een gratis kunstapp die zowel voor Android als iOS beschikbaar is. De app bestaat sinds het voorjaar van 2016, maar zit nu dankzij een nieuwe investeerder in een nieuw kleedje.

Wie de app op haar of zijn smartphone of tablet opent, krijgt een kaart van de omgeving te zien met daarop een veelvoud aan pins. Elke pin staat voor een kunstlocatie in de buurt. Een agenda toont welke evenementen binnenkort plaatsvinden of zijn gepland.

"Pieter Paul" biedt ook informatie als openingsuren en geeft tips op basis van persoonlijke voorkeuren. Ook binnenin musea vertelt de app meer over een kunstwerk of een tentoonstellingen.

De kunstapp is momenteel al 4.500 keer gedownload. De makers hopen dat nog eens 1.000 mensen dat doen voor het einde van het jaar. Ze stellen zich tot doel om van "Pieter Paul" de gids bij uitstek voor de kunstliefhebber te maken.

Meest gelezen