Waalse economie presteert beter dan eerdere voorspelling

Het Waalse Instituut voor de Statistiek Iweps heeft berekend dat de Waalse economie dit jaar met 1,7 procent in plaats van met 1,3 procent zal groeien. Voor 2018 voorspelt het Iweps een groei van 1,8 procent.

Het Waalse Instituut voor de Statistiek Iweps heeft betere vooruitzichten voor de groei van de Waalse industrie becijferd. In maart ging men uit van een groei van 1,3 procent in 2017. Het Iweps voorspelt vandaag een groei van 1,7 procent dit jaar.

De betere vooruitzichten worden veroorzaakt door de gunstige internationale economische conjunctuur. De economische groei in de wereld werkt positief op de Waalse export. De Waalse gezinnen consumeren ook meer.

Dit jaar geven de gezinnen 1,5 procent meer uit en de groei van de uitvoer zal afklokken op 4 procent. In 2018 zouden de gezinnen 2 procent meer uitgeven, waardoor een groei van 1,8 procent in 2018 wordt voorspeld. Volgens het Iweps zouden dit en volgend jaar bijna 14.000 nieuwe banen gecreëerd worden in Wallonië.

Meest gelezen